КОЗАЦЬКЕ СВЯТО В ПОЗАШКІЛЛІ

2017-10-13

13 жовтня в районному будинку дитячої та юнацької творчості для вихованців гуртків відбулося свято до Дня Покрови Пресвятої Богородиці, Дня козацтва та Дня захисника України.

Цікаву історію свята Покрови Пресвятої Богородиці, яке зародилося у Візантії в Х ст. на згадку про чудесне визволення жителів Константинополя від нападників-сарацинів, розповіла Балаєскул Віка. Це визволення, спасіння принесла мирянам Божа Матір, яка явилася над церквою, де люди всю ніч молилися і просили захисту.

А ще повідала дітям, що козаки Запорізької Січі, які захищали Україну в добу Козацької держави, Пресвяту Богородицю вважали своєю покровителькою. З її образом йшли у бій і перемагали. На її честь будували церкви.

Вихованці Четвертак Георгій, Чернова Софія розповіли про козаків, які захищали наш край XVII столітті, зокрема про заснування нашого селища козаком Карпом Куцим. Хутір так і називався Куців.

А ще юні краєзнавці, декламатори із захопленням розповідали про гетьманів Пилипа Орлика, Богдана Хмельницького, непереможного кошового отамана Івана Сірка (вони боронили рідну землю від завойовників в XVI-XVII ст.); декламували вірші про козаків.

Діти брали активну участь в іграх та козацьких турнірах, познайомилися з музичними творами на козацьку тематику, згадали про воїнів-земляків, які сьогодні захищають нашу Вітчизну.

Активними учасниками свята були Токарюк Дарина, Гаманенко Анна, Балаєскул Поліна, Ляшенко Влад, Токарюк Діана, Демченко Данило, Абиякий Данило, Чернова Іра, Чорний Юрій.

А на завершення свята всіх вихованців і керівників гуртків із Днем козацтва і Днем захисника України привітала директор БДЮТ Квітка Наталія Іванівна.

Кiлькiсть переглядiв: 220

Коментарi